Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Η Ελβετία “μπαίνει” στο Fintech με την πρώτη άδεια σε ψηφιακή τράπεζα

Η Ελβετία “μπαίνει” και επίσημα στο Fintech, δίνοντας την πρώτη τραπεζική άδεια στην ψηφιακή τράπεζα YAPEAL, η οποία επιδιώκει να κάνει “disrupt” στον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα της χώρας, με εξατομικευμένους λογαριασμούς, φτιαγμένους “στα μέτρα” κάθε πελάτη.

Η YAPEAL “χτίζει” μια πελατειακή βάση που μοιάζει με κοινότητα, στην οποία οι χρήστες (που ονομάζεται Yapsters) μπορούν να δοκιμάσουν πρώτοι υπηρεσίες που βασίζονται στις ανάγκες τους. Σε αυτές περιλαμβάνεται ένα νέο είδος λογαριασμού για τα παιδιά των χρηστών και μια ρομποτική συμβουλευτική υπηρεσία.

“Η YAPEAL είναι πολύ ευτυχής που ‘έπιασε’ αυτό το θεμελιώδες ορόσημο”, δήλωσε ο συνιδρυτής της ψηφιακής τράπεζας, Andy Waar. “Εργαζόμαστε με μεγάλη ένταση για να επιτύχουμε την είσοδο μας στην αγορά”.

“Εισάγουμε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ τραπεζικής”, είχε δηλώσει ο Waar στο swissinfo.ch το 2018. “Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ονομάζαμε τραπεζική – δεν θέλουμε να τοποθετηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τις παραδοσιακές τράπεζες. Θα παρέχουμε έξυπνες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής των πελατών.”

Μεταξύ άλλων, η YAPEAL έχει δηλώσει ότι θα διαφοροποιήσει τις χρεώσεις τις από αυτές των παραδοσιακών τραπεζών, που είναι περίπλοκες και αδιαφανείς, ενώ δεν θα δανείζει τα χρήματα κάποιου πελάτη χωρίς την έγκρισή του. Η ψηφιακή τράπεζα σκοπεύει να κυκλοφορήσει άμεσα μια χρεωστική κάρτα Visa.

By