Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Η Emirates «κρίνει» το μέλλον του Airbus 380

Tο μέλλον της στην Emirates μοιάζει να στηρίζει η Airbus, με την τελευταία να αναμένει να κερδίσει όλο και περισσότρες παραγγελίες για το μεγαλύτερο από τα αεροσκάφη που κατασκευάζει airbus Α380, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στα έσοδα.

Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές, η Airbus πραγματοποιεί «εκστρατείες πωλήσεων» με στόχο να επεκτείνει την διάρκεια ζωής της ναυαρχίδας της, A380 superjumbo, την ώρα που ο απερχόμενος επικεφαλής μάρκετινγκ John Leahy επιδιώκει να εξασφαλίσει όλο και περισσότερες παραγγελίες στο Dubai Air Show, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Κλειδί για την συγκεκριμένη ώθηση είναι μια παραγγελία για 20 αεροσκάφη αξίας 8,7 δισ. ευρώ, σε έναν από τους κορυφαίους πελάτες της Airbus στα αεροσκάφη A380, την Emirates. Εξίσου σημαντικοί πελάτες ωστόσο θεωρούνται οι British Airways της IAG Α.Ε., η Japan’s ANA Holdings Inc, και η Thai Airways International PCL, με τις οποίες οι συνομιλίες βρίσκονται σε καλό στάδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παρόλα αυτά η Airbus δεν αισθάνεται ότι μπορεί να αρκεστεί σε μικρότερες παραγγελίες στην περίπτωση που δεν επιτύχει την συμφωνία με τα εμιράτα. Ελλείψει νέων παραγγελιών, η εταιρεία αναμένεται να μειώσει την παραγωγή σε λιγότερο από ένα Α380 το μήνα, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ενδεχόμενη πτώση των εσόδων και των κερδών.

Παρότι εκπρόσωπος της Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες πριν από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στην Τουλούζη της Γαλλίας η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το διώροφο A380 διώροφα, το οποίο πρωτοκατασκευάστηκε το 2008, αποτελεί το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο παγκοσμίως με χωρητικότητα του αγγίζει τους 550 επιβάτες σε μια τυπική διάταξη της καμπίνας.

Η Boeing έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να τελειώσει την παραγωγή του αντιπάλου 747, το ποσοστό του οποίου έχει μειωθεί σε μόλις ένα αεροπλάνο κάθε δύο μήνες.

Η παρουσίαση μιας συμφωνίας επιβίωσης για το Α380 θα μπορούσε να βοηθήσει τον επίλογο της καριέρας του Leahy, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε τον Μάιο θα παραιτηθεί μετά από 23 χρόνια που διατέλεσε επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας όπου και έφερε περισσότερα από 1 τρισ. στις πωλήσεις. Ο Αμερικανός παραμένει ανένδοτος πως το Α380 θα έχει μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια ειδικά στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εάν συνεχιστεί η κατασκευή και προώθησή του, την ώρα που κρατά ανοιχτή την ημερομηνία αναχώρησής του για να επικεντρωθεί στις συνομιλίες με την Emirates, σύμφωνα με άλλες πηγές.

Η Emirates αξιολογεί των αναβαθμισμένη έκδοση του superjumbo η οποία παρουσιάστηκε στο Paris Air Show τον Ιούνιο υπό τον τίτλο «A380 plus.» Ο νέος σχεδιασμός προσθέτει πτερύγια εξοικονόμησης καυσίμων, τα οποία σε συνδυασμό με μία ήδη ανανεωμένη διάταξη, θα μπορεί να μεταφέρει 80 περισσότερους επιβάτες εξοικονομώντας 13% από τα έξοδα θέσεων χωρίς ωστόσο να χρειάζεται επιπλέον χώρο για την προσγείωση.

Η εταιρεία παρέδωσε 213 αεροσκάφη τύπου Α380 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 28 τον περασμένο χρόνο σε 13 πελάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By