Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

«Οι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα»

Τι αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNBC

epixeirisis800_550

Στην ιστοσελίδα του CNBC φιλοξενείται αναλυτικό ρεπορτάζ για την απόφαση πολλών επενδυτών να φύγουν από την Ελλάδα από την μέρα που πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή capital controls στις τράπεζες.

Όπως αναφέρει ο Philip Ammerman, ο οποίος είναι γεννημένος στην Ελλάδα και το 2010 αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του – Navigator Consulting Group – στο Λονδίνο από την Αθήνα, δέχεται καθημερινά οχλήσεις από φίλους αλλά και πελάτες, οι οποίοι ζητούν τη συμβουλή του για το πως μπορούν να μεταφέρουν τις εταιρείες τους εκτός Ελλάδας. «Έχει πάρει μορφή επιδημίας. Δεν έχω δει ποτέ πριν κάτι παρόμοιο», σημειώνει ο κ. Ammerman.

Υπήρξε και στο παρελθόν «μετακόμιση» επιχειρήσεων – και μάλιστα ορισμένων μεγάλων ονομάτων – εκτός Ελλάδας, αλλά το τελευταίο διάστημα η όλη διαδικασία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Εκ των 300 εταιρειών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας Endevor, μεταξύ 13 και 23 Ιουλίου, το 23% παραδέχθηκε ότι ακολουθεί τις διαδικασίες προκειμένου να μεταφέρει στο εξωτερικό τα κεντρικά του γραφεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By