Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας σε 26 φωτογραφίες

Φωτογενείς και καλοκαιρινοί, ευθυτενής (η κυρία Αχτσιόγλου), πασιχαρείς (αμφότεροι), πρωθυπουργός και υπουργός προσέφεραν εγκάρδια ενσταντανέ – Παραστάτες της πρωινής συνάθροισης στο υπουργείο, οι υφυπουργοί και τα ανώτατα στελέχη

Μόνον η κακοκαιρία της «Μέδουσας» ήταν παράφωνη στα εσόδεια του Πρωθυπουργού εις το υπουργείον Εργασίας. Μόνον ο μουντός καιρός και το ξαφνικό γκρίζο που απλώσε πέπλον κατήφειας πάνω από την Ελλάδα μεσούντος του Ιουλίου σκίασε τη φυσική λάμψη της κυβερνητικής νιότης και τη φρεσκάδα της αυτοπεποίθησης.

Η νεφελώδης συγκυρία δεν ευνόησε την ανάδειξη των θερινών χρωμάτων από τον ενδυματικό κώδικα που, σε αγαστή σύμπνοια και συμβολική εναρμόνιση επέλεξαν η κυρία Εφη Αχτσιόγλου και ο κύριος Αλέξης Τσίπρας: Ιβουάρ λιτό και στενό φόρεμα για εκείνην, λαδί khaki για εκείνον.

Φωτογενείς και καλοκαιρινοί, ευθυτενής (η κυρία Αχτσιόγλου), πασιχαρείς (αμφότεροι), Πρωθυπουργός και υπουργός προσέφεραν εγκάρδια ενσταντανέ. Παραστάτες της πρωινής συνάθροισης στο Υπουργείο, οι υφυπουργοί και τα ανώτατα στελέχη, με την περηφάνια που θα προσιδίαζε σε κυρίες και κυρίους επί των τιμών. Άψογη στο ρόλο της η κυρία Θεανώ Φωτίου, με την οποίαν ο κος Τσίπρας αντάλλαξε κάποιες χαμηλότονες, απροσδόκητα σοβαρές (κρίνοντας από την συνοφρυωμένη του έκφραση) φράσεις. Το περιεχόμενο, εξυπακούεται, άγνωστο, αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Σημασία έχει ότι η όλη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας ήταν κατά τέτοιο τρόπο σκηνοθετημένη, ώστε να αναδίδει έναν αέρα χαλαρό, φιλικό, οικείο αλλά χωρίς περιττές διαχύσεις και υπερβολές. Μια άνεση, τέλος πάντων, κάτι σε αριστερόστροφο «casual chic», καθώς στυλιστικώς η «επίσκεψις»,όπως έλεγε παλιά η καλή κοινωνία, ήταν απαλλαγμένη από συμπλέγματα και έμοιαζε πολλά βήματα μακριά από την καθιερωμένη κατά ΣΥΡΙΖΑ ορθοδοξία του φαίνεσθαι. Ίσως όμως αυτό να επιτάσσει η επικείμενη έλευση της ανάπτυξης: Να φοράμε τα καλά, τα καλοκαιρινά και να χαμογελάμε.


(Visited 1 times, 1 visits today)
By