Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Εθνοφρουρά στους δρόμους της Βαλτιμόρης

Έχει ανακοινωθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της νύχτας

baltimore

Στους δρόμους της Βαλτιμόρης παραμένει τόσο η Εθνοφρουρά όσο και η αστυνομία της πολιτείας μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν από τον θάνατο ενός αφροαμερικανού κατά την διάρκεια της κράτησης του από τις αρχές.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στην πόλη έχει ανακοινωθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που θα ισχύσει από απόψε και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την κηδεία του 25χρονου Φρέντι Γκρέι.

Δεκαπέντε κτίρια και 144 οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 200 συλλήψεις, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τις χθεσινές ταραχές τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.

Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ αφότου το Φέργκιουσον στο Μιζούρι συγκλονίσθηκε στα τέλη του 2014 από πυροβολισμούς και εμπρησμούς.

By