Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Η Γερμανία υπέρ της διατήρησης της Σένγκεν

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, γνωρίζουμε όμως ότι το σύστημα βρίσκεται ύπο κάποια πίεση και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε»

zaibert

Υπέρ της διατήρησης της Συνθήκης Σένγκεν είναι η Γερμανία σύμφωνα με  τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφαν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ζώνη Σένγκεν να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε:

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, γνωρίζουμε όμως ότι το σύστημα βρίσκεται ύπο κάποια πίεση και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Αναφέρθηκε στην Άγκελα Μέρκελ και στο «πόσο σημαντική θεωρεί την ελεύθερη κίνηση προσώπων και τη Συνθήκη Σένγκεν και το πόσο η δυνατότητα να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία κίνησης προσώπων – κάτι το οποίο επιθυμούμε – σχετίζεται άμεσα με το πώς είμαστε ως Ευρώπη στη θέση να φυλάξουμε αποτελεσματικά και να ελέγξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα».

«Έχουμε επισημάνει αυτή την συσχέτιση επανειλημμένα και αυτό είναι όλο όσο μπορώ να πω για αυτό», πρόσθεσε και επισήμανε ότι το Βερολίνο βλέπει το θέμα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων ως ευρωπαϊκό καθήκον. «Θέλουμε να δώσουμε στήριξη, όπου είναι απαραίτητη, στις χώρες, οι οποίες βρίσκονται στη γεωγραφική θέση να πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται πάνω τους», κατέληξε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By