Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Η Getir έγινε η πρώτη decacorn για delivery ειδών σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη

Η πρώτη decacorn στον τομέα των delivery για είδη παντοπωλείου στην Ευρώπη είναι τουρκική.

Η τουρκική Startup on demand delivery Getir επιβεβαίωσε τις αναφορές σχετικά με τον γύρο σειράς Ε ύψους 768 εκατ. δολαρίων, φτάνοντας σε αποτίμηση τα 11,8 δισ. δολάρια. Με την επένδυση αυτή, η Getir γίνεται ο πρώτος decacorn της Ευρώπης που κάνει διανομές σε είδη παντοπωλείου. Τα νέα αυτά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για το περαιτέρω leading της Getir, καθώς στοχεύει στην κατάκτηση και κυριαρχία σε όλες τις ενεργές αγορές της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία βρισκόταν κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας χρηματοδότησης περίπου αυτού του μεγέθους, με τον κύριο επενδυτή Mubadala Investment Company να προσφέρει ένα check αξίας 250 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πια το συνολικό ποσό που άντλησε, αλλά και την αποτίμηση της ύψους σχεδόν 12 δισ. δολαρίων.

Στον κορυφαία ανταγωνιστικό χώρο των γρήγορων διανομών, όπου δραστηριοποιείται η Getir, φαίνεται ότι η Startup της Κωνσταντινούπολης διεκδικεί την πρωτιά, αφού σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η εταιρεία διαθέτει πλέον ένα δίκτυο με πάνω από 1.100 g-stores και σχεδόν 40 εκατ. λήψεις εφαρμογών σε 9 χώρες, παραδίδοντας σχεδόν 1 εκατ. παραγγελίες καθημερινά.

By