Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Οι γιατροί στη Σαντορίνη καταγγέλλουν στον εισαγγελέα πως κινδυνεύουν οι ασθενείς

Υπόμνημα στην Εισαγγελία Νάξου κατέθεσαν, οι γιατροί του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σαντορίνης, σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Οι γιατροί καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις βασικές ειδικότητες, σημειώνοντας ότι στον Παθολογικό, Καρδιολογικό και Χειρουργικό Τομέα υπηρετούν 5 γιατροί από 21 που προβλέπει το οργανόγραμμα. Επισημαίνουν ότι «με το τόσο μειωμένο ιατρικό προσωπικό στις κύριες ειδικότητες, η λειτουργία του Νοσοκομείου ως και οι εφημερίες αυτού καθίσταται ανασφαλείς και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών ως και η υγεία των γιατρών».

Αναφέρουν ότι έχουν ενημερώσει την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αδυναμία εκτελέσεως του προγράμματος των εφημεριών ως και της συνολικής λειτουργίας του Νοσοκομείου, λόγω του μειωμένου ιατρικού προσωπικού. Καταγγέλλουν την παραίτηση από το Νοσοκομείο επτά γιατρών και κάνουν λόγο για εργασιακή εξουθένωση, επισημαίνοντας ότι δεν παίρνουν τα ρεπό τους και κάνουν υπεράριθμες εφημερίες.

Παρόμοια κατάσταση αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επικρατεί και σε άλλα Νοσοκομεία και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε πως το νοσοκομείο Σαντορίνης είχε εγκαινιαστεί από τον ίσιο τον Αλέξη Τσίπρα με μία μεγάλη τελετή

(Visited 1 times, 1 visits today)