Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Η Hyundai «σπάει τα ταμεία της» για την εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις.

Το ποσό – ρεκόρ των επενδύσεων ύψους 21,5 δισ. δολαρίων και τη δημιουργία 45.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει η Hyundai, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Νότιας Κορέας στα εργαστήριά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι επενδύσεις της εταιρείας θα επικεντρωθούν στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόματης οδήγησης, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι το ποσό αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς ήδη η εταιρεία ρίχνει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια το χρόνο για την έρευνα σε αυτούς τους κλάδους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, πέρα από την ηλεκτροκίνηση, οι επενδύσεις της Hyundai θα αφορούν και τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των μπαταριών, της ενέργειας αλλά και τη χρηματοδότηση startups.

Εκπρόσωπος της Hyundai παραδέχτηκε το πρόγραμμα προσλήψεων, όμως δεν σχολίασε το ποσό των επενδύσεων που πρώτο γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας.

Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει ποντάρει πολλά στην προσπάθειά της να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, κι όπως δείχνουν οι πρώτες κινήσεις της έχει σκοπό να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις εγχώριες βιομηχανίες για να πετύχει το στόχο της. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο υποχρέωσε την Kia Motors να πληρώσει περίπου 4 δισ. δολάρια στους εργαζόμενους, έπειτα από μια δικαστική νίκη τους στη διαμάχη με την εταιρεία για περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας είχαν δεσμευτεί από τον περασμένο Μάιο ότι θα συνεργαστούν με την πολιτική ηγεσία της Νότιας Κορέας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By