Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Ιαπωνία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Και επίσημα η Ιαπωνία έδωσε το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της covid-19. Είναι το πρώτο εμβόλιο που παίρνει έγκριση στη χώρα.

Η Ιαπωνία εντείνει τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊου. Η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ήταν αναμενόμενη, αφού ο υπουργός Υγείας, Νοριχίσα Ταμούρα είχε δηλώσει ότι η τελική έγκριση του εμβολίου θα δοθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα έχει δηλώσει ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 θα ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και πρώτοι θα εμβολιαστούν περίπου 10.000 υγειονομικοί.

Το Τόκιο ελπίζει να διασφαλίσει επαρκή αριθμό δόσεων του εμβολίου ώστε να μπορέσει να το χορηγήσει στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, περίπου 126 εκατομμύρια, ως τα μέσα του έτους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας παραμένει σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid-19 και των θανάτων, με το Τόκιο να καταγράφει λίγες λιγότερες από 400 νέες μολύνσεις σήμερα.

Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 410.000 κρούσματα κορονοϊού και 6.772 θάνατοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By