Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Η Inditex μεγαλώνει τα καταστήματα Zara και αυξάνει τις πωλήσεις

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Inditex SA ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη στα μεγαλύτερα καταστήματα Zara που ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα προϊόντα της ισπανικής εταιρείας.

Η Inditex είχε ρεκόρ μικτού περιθωρίου πρώτου τριμήνου και η αύξηση των πωλήσεων διατηρεί τη δυναμική της στην αρχή του δεύτερου τριμήνου.
Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 5,7%, ενισχύοντας την αγοραία αξία της εταιρείας πάνω από τα 100 δισ. ευρώ.

Η Inditex συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδα με λιγότερα καταστήματα, εστιάζοντας σε μεγαλύτερες τοποθεσίες και κάνοντας αυτά τα καταστήματα πιο αποτελεσματικά.

Η νέα τεχνολογία ενισχύει την παραγωγικότητα, με την αλυσίδα Zara να αντικαθιστά φέτος τις σκληρές ετικέτες στα ρούχα με ένα νέο σύστημα ασφαλείας που επιταχύνει τους χρόνους αναμονής στα ταμεία.

Ο όμιλος έχει κλείσει λιγότερο κερδοφόρα καταστήματα, με το σύνολο να έχει πέσει περισσότερο από 17% από το 2019, χωρίς να περιλαμβάνονται τα 515 καταστήματα που έκλεισε στη Ρωσία πέρυσι.

Η Inditex προσπαθεί να κάνει μεγαλύτερα, πιο ελκυστικά καταστήματα και αυτή η στρατηγική αποδίδει καρπούς, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Πέρυσι, η εταιρεία διεύρυνε 94 καταστήματα και υπάρχουν σχέδια για περισσότερα, όπως το Zara του Λονδίνου στο Westfield Stratford και το Zara του Παρισιού στη Rue de Rivoli, το οποίο πρόκειται να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Η Inditex φέτος έδωσε στους εργαζομένους των καταστημάτων στην Ισπανία αύξηση ύψους 20% κατά μέσο όρο στους μισθούς.

Τα κεφάλαια της Inditex αυξήθηκαν σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ. Αυτό της επέτρεψε να αυξήσει τα μερίσματά της και να ανακοινώσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 1,6 δισ. ευρώ για φέτος. Περίπου 30 ανοίγματα και ανακαινίσεις έχουν προγραμματιστεί για μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, έως το 2025.

By