Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

ΟΙ ΗΠΑ ανοίγουν τις πόρτες στον γάμο ομοφυλοφίλων

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε νόμιμο τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου και στις 50 πολιτείες

gay600_271113

Το «πράσινο» στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών άναψε το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, καθιστώντας νόμιμη την ένωση αυτών των ζευγαριών με τα ιερά δεσμά του γάμου και στις πενήντα πολιτείες της Αμερικής.

Στην ετυμηγορία αυτή κατέληξε με ψήφους 5 εναντίον 4, με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα παρέχει ίσα δικαιώματα προστασίας σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες.

Μάλιστα ο δικαστής Anthony Kennedy σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση τόνισε ότι οι άνθρωποι που ελκύονται από το ίδιο φύλο δεν θα πρέπει να καταδικάζονται στη μοναξιά και ότι δικαιούνται να αντιμετωπίζονται ισότιμα από το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την απόφαση «μεγάλο βήμα για την επίτευξη της ισότητας».

Με μηνύματά του στο Twitter και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε την απόφαση. «Όλοι οι γάμοι στηρίζονται στην αγάπη. Στην Αμερική, οι νόμοι μας τώρα αναγνωρίζουν αυτή την απλή αλήθεια. Η αγάπη νικά σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι» γράφει σε ένα μήνυμά του και συνεχίζει: «Σήμερα η αγάπη απελευθερώθηκε. Ανθρωποι με τεράστιο κουράγιο ρίσκαραν τις ζωές τους, τις δουλειές τους και την υπόληψή τους για να το κάνουν αυτό πραγματικότητα» και τέλος: «Όλοι οι άνθρωποι – ασχέτως ποιον αγαπούν – πρέπει να γίνονται δεκτοί με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By