Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Η Ιταλία προσπαθεί να εμπλέξει την Lufthansa στη διάσωση της Alitalia

Το Ιταλικό κράτος την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τη διοίκηση της Alitalia να κάνει μια προσφορά που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Lufthansa για αναδιάρθρωση της εταιρείας με σκοπό να την αναλάβουν οι γερμανικές αερογραμμές.

Από τη μεριά της η Lufthansa είχε προτείνει στα μέσα Νοεμβρίου την μείωση του στόλου της Alitalia κατά 30%, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg. Βέβαια, το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας πάντα εξαρτάται από την κερδοφορία της Alitalia.

Στην επιστολή της η Lufthansa, ανέφερε ότι είναι ενδεχομένως ανοικτή σε επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 160 εκατ. ευρώ και θα ήταν επίσης διατεθειμένη να καταβάλει στην Alitalia 50 εκατ. ευρώ για την απώλεια που θα έχει στα έσοδα της κατά τη μετάβαση από την Sky Team group στην Star Alliance.

«Ανέκαθεν λέγαμε ότι ενδιαφερόμαστε για μια αναδιαρθρωμένη Alitalia», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Lufthansa. «Θα μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε κάποια συνεργασία με την Alitalia» πρόσθεσε.

Επιπλέον, η νέα ηγεσία της ιταλικής εταιρείας φαίνεται ότι είναι έτοιμη για περικοπές σε θέσεις εργασίας, μετάδωσε πριν λίγες μέρες η la Repubblica. Παρά το γεγονός ότι η Lufthansa δεν ζήτησε άμεσα περικοπές, σε γράμμα της προς την εταιρεία έκανε λόγο για μείωση λειτουργικών δαπανών.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας στάθηκε με το πλευρό «μιας ενωμένης Alitalia».

Πριν από λίγες μέρες το Ιταλικό κράτος ενέκρινε νέο δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Alitalia. Η ιταλική Atlantia είχε ζητήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αλλά δεν ικανοποιήθηκε και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συμβάλλει στην διάσωση της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By