Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά: «Ζει καθηλωμένη στο κρεβάτι»

Τον δικό της Γολγοθά, εν μέσω της πανδημίας, κουβαλάει η Σούλη Σαμπάχ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

«Δυστυχώς, η Σούλη ζει πλέον καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Αυτό συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο περίπου» αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso άνθρωπος που επισκέπτεται κατά διαστήματα την πρωταγωνίστρια με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η ίδια δεν έχει κανέναν συγγενή κοντά της. Στο πλευρό της πλέον βρίσκεται μόνο μία οικονόμος, η οποία τη φροντίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τα προβλήματα υγείας για τη Σούλη Σαμπάχ ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν το αυτοάνοσο νόσημα της ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε από παλιά επέστρεψε για να την ταλαιπωρήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Και πάλι όμως, δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε μέχρι που κέρδισε τη δύσκολη μάχη. Πριν από δύο χρόνια ωστόσο, μια πτώση που είχε από τη σκάλα την καθήλωσε για πάντα στο κρεβάτι. Η ίδια, τα Χριστούγεννα του 2018 μίλησε τελευταία φορά δημοσίως για όσα βίωνε, αποκαλύπτοντας πως η μοναξιά την έχει… κυριεύσει ολοκληρωτικά.

«Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι τέτοια, που αργά ή γρήγορα θα νιώσεις μοναξιά, αν δεν έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο στη ζωή. Ο καλλιτέχνης παλεύει με τη ματαιοδοξία του, με τα εγώ του. Και όταν τα φώτα σβήσουν, τότε αντιλαμβάνεται πως όλη η ζωή του κρεμόταν σε ένα τεντωμένο σχοινί χωρίς γυρισμό.

Δυστυχώς κι εγώ, όταν βρισκόμουν στις δόξες μου, δεν έπαιρνα τηλέφωνα τους συναδέλφους μου. Άρα, γιατί εκείνοι να μου τηλεφωνήσουν;» είχε πει η ίδια στην «Espresso».

Στην ίδια συγκλονιστική συνέντευξή της, μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για την πιθανότητα να φιλοξενηθεί σε γηροκομείο, αλλά και για τον θάνατο. «Εγώ δεν πρόκειται να κλειστώ σε τέτοια μέρη και είμαι απόλυτη σε αυτή την απόφασή μου.

Έχω το σπίτι μου, έχω τις βεράντες μου. Θέλω να πεθάνω σπίτι μου. Αποκλείεται. Κάποτε, όταν ζούσαν οι δικοί μου άνθρωποι, σκεφτόμουν τον θάνατό τους και τον δικό μου θάνατο και πώς θα μπορούσα να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Πλέον όμως δεν σκέφτομαι τίποτα απ’ όλα αυτά.

Ούτε και φοβάμαι τον θάνατο. Όπως δεν ξέρω πώς ήρθα στη ζωή, έτσι δεν ξέρω πώς θα φύγω και πού θα πάω. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Σούλη Σαμπάχ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By