Το διεθνώς καταξιωμένο site & περιοδικό «Women’s Wear Daily» δεν ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα. Οι μοδάτοι κρίνουν τον Πρωθυπουργό και τον συμβουλεύουν για να σωθεί!
Η Πρώτη κυρία της Ελλάδας, Μπέτυ Μπαζιάνα, μπήκε στον στόχο της Αμερικανικής Vogue, της βίβλου της μόδας, όπου της αφιέρωσε ένα άρθρο με στυλιστικές συμβουλές. Τώρα ήρθε η σειρά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει στο μικροσκόπιο του διεθνώς καταξιωμένου site και περιοδικού «Women’s Wear Daily». Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε το πρόσωπο στη στήλη «Ο άντρας της εβδομάδας», της ειδικής έκδοσης για άντρες.
Η βαθμολογία που του έβαλε η συντακτική ομάδα της στήλης είναι το «C», δηλαδή το αντίστοιχο «Γ», που είναι ένας αρκετά κακός βαθμός. Η ανάλυση που κάνουν σε όλα τα σημεία που πρέπει να προσέχει ένας άντρας στην εμφάνιση και στο στιλ του καταλήγει σε ένα όχι και τόσο κολακευτικό συμπέρασμα.
Ας δούμε με ακρίβεια την κριτική:
*Το εισαγωγικό σημείωμα: «Ο νεοεκλεγέντας Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για την οικονομική εξυγίανση της χώρας, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ώστε να εξελίξει το στιλ του και να μας θυμίσει κάτι από εκείνες τις εξαιρετικά κομψές ημέρες του Αριστοτέλη Ωνάση».
*Η γραβάτα: «Έχει επιλέξει να μη φοράει γραβάτα, ώστε να προσεγγίσει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Ευτυχώς που επέλεξε αυτόν τον τρόπο, γιατί έτσι αντισταθμίζει την έλλειψη του θεληματικού πηγουνιού».
*Οι ώμοι: «Το κοστούμι που φοράει εφαρμόζει σωστά στους ώμους, αλλά δεν του προσδίδει καμία δυναμική».
* Ο ράφτης που χρειάζεται: «Είναι ο νεαρότερος Έλληνας πρωθυπουργός των τελευταίων 150 χρόνων. Πρέπει να αναβαθμίσει το παιχνίδι της εμφάνισής του. Το κοστούμι που θυμίζει οικοτροφείο είναι βαρετό και αχαρακτήριστο. Χρειάζεται να βρει έναν Αθηναίο ράφτη με καλή αισθητική και στυλ».
*Το κούρεμα: «Έχει ένα ενδιαφέρον κούρεμα, αλλά χρειάζεται συνεχή ανανέωση με κάποιο προϊόν. Θα μπορούσε να αρχίσει να υποχωρεί ανά πάσα στιγμή το χτένισμά του».
*Τα χέρια: «Έχει παράξενα κοντά χέρια και όλο αυτό το περισσευούμενο ύφασμα στα μπράτσα και τους βραχίονες δεν προσφέρει καμία οπτική βελτίωση».
*Οι παχουλοί μηροί: «Λιγότερος μουσακάς, περισσότερη άσκηση».
*Τα μπατζάκια: «Ο ράφτης ίσως μπορέσει να σώσει αυτό το παντελόνι στενεύοντας το μπατζάκι στο τελείωμά του».
*Τα παπούτσια του: «Ταιριάζουν με τη ζώνη του. Δεν υπάρχει κανένα λάθος στην επιλογή αυτού του ζευγαριού, αλλά εξαφανίζονται. Αν το σύνολο της εμφάνισης ήταν καλύτερο θα μπορούσαν να βελτιώσουν εξαιρετικά το στιλ του».