Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Η JP Morgan μηνύει την Tesla για warrants 162,2 εκατ. δολ.


Σε μήνυση κατά της Tesla προχώρησε η JP Morgan Chase & Co διεκδικώντας 162,2 εκατ. δολάρια με το σκεπτικό ότι η εταιρεία του Ελον Μασκ παραβίασε σύμβαση που συνδέεται με δικαιώματα αγοράς μετοχών (stock warrants), μετά από την αύξηση της τιμής της μετοχής της.

Σύμφωνα με την JP Morgan η Tesla το 2014 πούλησε warrants στην JP Morgan, τα οποία θα πλήρωνε εάν οι τιμές εξάσκησης διαμορφώνονταν χαμηλότερα της τιμής μετοχής της Tesla κατά τη λήξη των δικαιωμάτων, τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021.

Η JP Morgan μείωσε σημαντικά την τιμή μετά το tweet του Μασκ στις 7 Αυγούστου, ότι μπορεί να εισάγει στο χρηματιστήριο την εταιρεία με τιμή 420 δολαρίων ανά μετοχή και ότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ αντέστρεψε μέρος της μείωσης, όταν ο Mασκ εγκατέλειψε την ιδέα 17 ημέρες αργότερα.

Αλλά η τιμή της Tesla αυξήθηκε σχεδόν 10 φορές από την ημέρα που έληξαν τα warrants, και η JP Morgan τόνισε ότι αυτό με βάση το συμβόλαιο, απαιτούνταν από την Tesla να δώσει μετοχές της ή μετρητά και υποστήριξε πως η αποτυχία της Tesla να το κάνει, ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By