Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

«Η κ. Κωνσταντοπούλου πάει για μομφή»

Την αγανάκτησή του για την συμπεριφορά της Ζ.Κωνσταντοπούλου εξέφρασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

giakoumatos600_280114

Την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση μομφής εξέφρασε ο ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στέλνω και ένα μήνυμα στην κ. Πρόεδρο, η οποία είχε την τιμή να πάρει 265 ψήφους. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα το βρει μπροστά της, δεν θα είναι πασχαλινό, θα είναι μετά το Πάσχα, πρόταση μομφής. Εκφράζω την αγανάκτησή μου για την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά και, όπως πάει, πάει για μομφή. Το Γολγοθά θα τον περάσει μόνη της, δεν θα την βοηθήσω εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την στάση της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή που οδήγησε στην αποχώρηση της ΝΔ.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φύγαμε διότι η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτη. Παραβίασε τον κανονισμό και προσέβαλε τον αρχηγό της ΝΔ και η κα Κωνσταντοπούλου δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει τους βουλευτές πολλώ δε μάλλον -κανέναν βουλευτές δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει- πολλώ δε μάλλο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Τον διέκοπτε την ώρα που μιλούσε, τον ειρωνευόταν, του έκλεινε το μικρόφωνο, μα ποια νομίζει ότι είναι».

Στο μεταξύ, αιχμές κατά της Προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο. Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Μητρόπουλος. «Γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές», προσέθεσε.

«Η στάση της Προέδρου της Βουλής προσβάλλει συχνά τον θεσμό, δημιουργεί εντυπώσεις και στην ουσία προκαλεί αναστάτωση εντός του κοινοβουλίου», είπε τέλος στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

By