Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Οι καταθέσεις που «έκαψαν» τον Λιακουνάκο

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που ήρθαν από το Μονακό και αφορούν στην off-shore Interaction

Liakounakos

Δύο μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και οι απαντήσεις που έφτασαν στα χέρια της ανακρίτριας Β. Μπράτη, άναψαν το πράσινο φως για την έκδοση εντάλματος και την σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Τα στοιχεία ήρθαν από το Μονακό και αφορούν στην off-shore Interaction, την οποία οι δικαστικές αρχές συνδέουν με τον επιχειρηματία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, από την Σουηδική εταιρία Ericson η οποία προμήθευσε τη χώρα μας με 4 ιπτάμενα ραντάρ, τα οποία θα τοποθετούνταν στα αεροσκάφη Εμπραέρ (βραζιλιάνικης καταγωγής) “φεύγουν” χρήματα για την Interaction, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Από αυτήν την εταιρία, τα χρήματα διακινούνται προς δύο ακόμη: Την εταιρία Χαιγουντ και την εταιρία Ρέα. Διαχειριστής της πρώτης, είναι ο ήδη κατηγορούμενος σε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, Γιώργος Καμάρης, ο οποίος εκλήθη από την ανακρίτρια Μπράτη και φέρεται ότι αποκάλυψε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της Χαιγουντ είναι ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γραμματέας της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Οσο για την δεύτερη εταιρία, την ΡΕΑ, ένας εκ των κατηγορουμένων (σε άλλο εξοπλιστικό) χρηματιστής, είπε ότι έπαιρνε εντολές για την διακίνηση των χρημάτων από τον Γ. Καμάρη.

Υπήρξε όμως μία ακόμη μαρτυρία, αυτή τη φορά από έναν Σουηδό πρώην εργαζόμενο της Ερικσον, ο οποίος δούλευε στον τομέα των… μαύρων ταμείων της εταιρίας. Ο Ολοφ Νέντσελ προσήλθε αυθορμήτως στην ανάκριση και προσκόμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους οποίους έφευγαν τα εμβάσματα με προορισμό τους λογαριασμούς της Ιντεράκτιον στο Μονακό.

By