Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Η Kazam προκαλεί με το Tornado 348

Αυτή είναι η κομμένη διαφήμιση για το πιο λεπτό smartphone

kazam

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία το διαφημιστικό σποτ της εταιρείας Kazam για το νέο της smartphone. Το Tornado 348 διαφημίζεται ως το λεπτότερο smartphone στον κόσμο (με πάχος μόλις 5,15 χιλιοστά), όμως αυτό έχει μέχρι στιγμής απασχολήσει ελάχιστα κοινό και ειδικούς.

Η βρετανική εταιρεία κινητών τηλεφώνων κατάφερε τελικά να κάνει περισσότερο θόρυβο με αυτή καθαυτή τη διαφήμιση: Ενα ασπρόμαυρο (μόνο η συσκευή εμφανίζεται σε χρώμα) κλιπ του ενός λεπτού, στο οποίο πρωταγωνιστεί μια νεαρή καλλίγραμμη μελαχρινή. Περιφέρεται με τα εσώρουχά της μέσα στο σπίτι, δυναμώνει τη μουσική, αγγίζεται αισθησιακά, φοράει ένα εφαρμοστό τζιν και αφού σιδερώσει και φορέσει το λευκό της πουκάμισο συνειδητοποιεί ότι στην τσέπη του έχει ξεχάσει το τόσο λεπτό τηλέφωνό της.

Οκτώ καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων, η οποία απεφάνθη ότι «η διαφήμιση είναι απροκάλυπτα σεξουαλική, αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως αντικείμενο και το περιεχόμενό της δεν έχει καμία σχέση με το προβαλλόμενο προϊόν». Η βρετανική Αρχή όρισε ότι το εν λόγω διαφημιστικό σποτ δεν μπορεί να προβληθεί ξανά στην τηλεόραση με την αρχική του μορφή.

[video_embed][/video_embed]

Η Kazam (δημιούργημα πρώην στελεχών της HTC) απάντησε ότι η διαφήμιση περιστρέφεται γύρω από το πόσο λεπτό είναι το νέο της smartphone και ακολουθεί ένα οικείο σενάριο, με μια νεαρή γυναίκα να σιδερώνει το πουκάμισο της προτού το φορέσει…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By