Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Η κινεζική Tesla με κέρδη περισσότερο από 240% το 2020 για τη μετοχή της

==Μέρος της λάμψης της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla έχει βαλθεί να αποσπάσει η κινεζική ανταγωνίστριά της Nio.

Η Nio, η οποία πραγματοποίησε το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο πριν από σχεδόν 2 χρόνια στις ΗΠΑ, είναι αναμφισβήτητα η πλησιέστερη ανταγωνίστρια στην Tesla.

Η μετοχή της επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας καταγράφει κέρδη πέραν του 240% μέσα στο 2020, όντας η μοναδική εταιρεία του κλάδου που κοιτάει στα μάτια την Tesla, η μετοχή της οποίας έχει ενισχυθεί περισσότερο από 378% φέτος και ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια την Πέμπτη, πριν από το split των μετοχών 5 προς 1.

Οι παραδόσεις οχημάτων για τη Nio ανήλθαν στο ρεκόρ των 3.740 τον Ιούνιο και έφτασαν τα 10.000 για το δεύτερο τρίμηνο συνολικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αντίστοιχα μόνο στο β΄ τρίμηνο, η Tesla παρέδωσε περισσότερα από 90.000 οχήματα παγκοσμίως. Σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων της τάξεως των 1,4 δισ. δολαρίων κατά τους 3 μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου προήλθε από την Κίνα, με τα έσοδα από τις ΗΠΑ να ανέρχονται στα 3,09 δισ. δολάρια.

Η Nio σαφώς και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να πλησιάσει την ηγέτιδα στην ηλεκτροκίνηση, όμως είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο με τις πωλήσεις της να πλησιάζουν αυτές της Tesla.

«Ελπίζουμε στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες προκαταρκτικές προσπάθειες σε ορισμένες χώρες που είναι πιο ευπρόσδεκτες στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Γουίλιαμ Λι Li, ιδρυτής και πρόεδρος της Nio την Πέμπτη.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε από την Ευρώπη», προσέθεσε, αρνούμενος να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, όμως όπως τόνισε έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για να εισέλθει η Nio σε μεγάλες αγορές έως τα τέλη του 2023 και αρχές του 2024.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By