Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ντιμπέιτ Τσίπρα – Σαμαρά

Μετά την δριμύτατη επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

tsipras  samaras

Μετά την οξύτατη επίθεση του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβέρνησης στη Βουλή κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Mιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ o Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει του δημοψηφίσματος, και ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί την πρόκληση.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι ‘ναι’ ή ‘όχι’ στο ευρώ… Τίποτα άλλο» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή» δήλωσε δε ο πρόεδρος της ΝΔ, με το Μαξίμου να κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης εκ μέρους του κ. Σαμαρά.

«Ο παντοτινός φίλος των δανειστών κ. Σαμαράς έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών. Έχει το θράσος να μιλά για καταστροφή ο πρωθυπουργός της ανεργίας, της ανθρωπιστικής κρίσης και των λουκέτων. Έχει το θράσος να μιλά για συντάξεις και αποθεματικά Ταμείων ο πρωθυπουργός της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που, μαζί με τον κ. Βενιζέλο, με το PSI, κούρεψε αποθεματικά ταμείων, Πανεπιστημίων, Οργανισμών. Έχει το θράσος να μιλά για Ευρώπη ο κολλητός του Μπαλτάκου, ο άνθρωπος που δεν άφησε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα που να μην καταστρατηγήσει και κατάντησε τη χώρα φτωχό συγγενή. Έχει το θράσος να μιλά για διαπραγματεύσεις ο ‘αντιμνημονιακός’ των Ζαππείων και πρωθυπουργός του ‘ναι σε όλα’. Έχει το θράσος να μιλά για πατρίδα, ο πρόθυμος υποτακτικός της τρόικας» ήταν η σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το μόνο που δεν μιλά είναι για το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος, που αφορά στην απόρριψη του εκβιαστικού τελεσίγραφου των δανειστών προς τον ελληνικό λαό. Αντί να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα, προσφέρει για μια ακόμα φορά υπηρεσίες σε όλους όσοι προσπαθούν να την υπονομεύσουν και να φορτώσουν με νέα βάρη τους πολίτες της. Να είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Την καταστροφή την έχει ζήσει, και αυτή φέρει φαρδιά πλατιά το όνομά του κ.Σαμαρά» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

By