Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Η κυβέρνηση ασκεί ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου

Παίρνει διαστάσεις η βεντέτα της κυβέρνησης με την πρώην ΓΓ Εσόδων που μετά την αποπομπή της τώρα την κατηγορεί και για κακουργηματικές πράξεις

savvaidou1

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ασκήθηκε από την Eισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία προ ημερών αποπέμφθηκε από τη θέση της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση υπομνήματος από την πρώην γ.γ., η Εισαγγελία δεν πείστηκε, όπως φαίνεται, από τις εξηγήσεις που έδωσε η κυρία Σαββαΐδου, διακρίνοντας αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, για το οποίο άσκησε τελικά ποινική δίωξη.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές είχαν αντίθετη άποψη. Μάλιστα, όταν η κυρία Σαββαΐδου διέταξε τον επανέλεγχο, και οι δύο προϊστάμενοι του συνεργείου ελέγχου που ορίστηκαν παραιτήθηκαν από τη θέση τους, καθώς -όπως λέγεται- δεν συμφωνούσαν με τη διενέργεια επανελέγχου και υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, είχε ζητήσει την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία όμως αρνήθηκε να την υποβάλει.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία κόντρα ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε την αποπομπή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)