Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Η Κομισιόν «παγώνει» το ν/σ για ανθρωπιστική κρίση

Βέτο και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς τα νομοσχέδια θεωρούνται μονομερείς ενέργειες

kostelo

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου Channel 4, έδωσε «εντολή» στην ελληνική κυβέρνηση να μην προσχωρήσει στην υλοποίηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Κοστέλο απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είναι για παράδειγμα η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όπως αναφέρει ο Μέισον, ο Κοστέλο με επιστολή του «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς το θεωρεί «ασυνεπές» ως προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού προωθείται «μονομερώς» και «με έναν πρόχειρο τρόπο».

Ο Κοστέλο, σύμφωνα πάντα με τον Πολ Μέισον, υποστηρίζει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν διαβουλεύσεις, μεταξύ άλλων και για τη συνέπεια ως προς τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συμπαγές και πλήρες πακέτο» σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Κοστέλο θέτει «βέτο» και για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα, ήτοι στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Την είδηση-«βόμβα» μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg. Τα δύο εν λόγω νομοσχέδια θεωρούνται από τους «θεσμούς» ως μονομερής ενέργεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By