Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Οι Lamborghini Aventador πιάνουν φωτιά;

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αμερική,  η Lamborghini θα ανακαλέσει πάνω από 1.000 μοντέλα καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Δείτε γιατί.

Σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την Οδική Ασφάλεια στην Αμερική (NHTSA) υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στις Lamborghini Aventador όταν το ρεζερβουάρ είναι φουλαρισμένο με καύσιμο. Ειδικότερα σημειώθηκε πως αυτό μπορεί να συμβεί κάτω από συνθήκες πίεσης του μοντέλου όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, καθώς υπάρχει περίπτωση μέρος του καυσίμου να έρθει σε επαφή το σύστημα της εξάτμισης! Οι πιθανότητες αυξάνονται για τα αυτοκίνητα που έχει τοποθετηθεί after market σύστημα εξαγωγής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις πυρκαγιάς, παρά μόνο ένα περιστατικό όπου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έγιναν ζημιές στο χώρο του κινητήρα. Για να επιλυθεί το πρόβλημα η Lamborghini θα ανακαλέσει πάνω από 1.400 μοντέλα στις ΗΠΑ που εξοπλίζονται με 12κύλινδρο κινητήρα μεταξύ των οποίων εκδόσεις όπως Anniversario, Miura Homage, Pirelli Edition, Super Veloce και άλλα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By