Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Η λίστα των προσώπων που έχει στοχοποιήσει το ΙΚ – Μεταξύ τους και Έλληνες

Συνολικά 8.318 τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα

isis

Μέσω μίας μυστικής εφαρμογής δημοσίευσε ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος μία λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία 8.318 ανθρώπων καλώντας τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να τους σκοτώσουν.

Στην ανατριχιαστική λίστα περιλαμβάνονται όπως αναφέρει η Daily Mirror σε δημοσίευμά της και ονόματα Ελλήνων.

Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate» απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν ώστε «να πάρουν εκδίκηση γαι τους Μουσουλμάνους».

Στο κάλεσμα υπάρχει και μία εικόνα με ένα μασκοφόρο στρατιώτη που είναι οπλισμένος. Τη φωτογραφία συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Έχετε ταχθεί εναντίον μας -Θα σας σκοτώσουμε όλους (μαζί)».

Η συγκεκριμένη λίστα με τους επικηρυγμένους του Ισλαμικού Κράτους είναι μία από τις πιο μεγάλες και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα είναι πιθανόν η πρώτη που περιέχει ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και ανακαλύφθηκε από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων που κυκλοφορούν στα κρυφά σημεία του διαδικτύου. Οι περισσότεροι στόχοι πάντως βρίσκονται στις ΗΠΑ (7,848), την Αυστραλία (69) και τον Καναδά (312).

Στην λίστα περιέχονται και ονόματα από τη Βρετανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και την Σουηδία.

By