Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Η Luthansa γνώριζε για την κατάθλιψη Λούμπιτς

Ο Αντρέας Λούμπιτς το 2009 είχε ενημερώσει τη σχολή του όταν εκπαιδευόταν για να γίνει πιλότος ότι είχε «σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης»

germanwings andreas

Η γερμανική αεροπορική εταιρία, Lufthansa, μητρική της Germanwings αεροσκάφος της οποίας έπεσε στις γαλλικές Άλπεις παραδέχθηκε ότι  γνώριζε την κατάστασή υγείας του πιλότου, υπεύθυνου για το δυστύχημα, Αντρέας Λούμπιτς.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο Αντρέας Λούμπιτς το 2009 είχε ενημερώσει τη σχολή του όταν εκπαιδευόταν για να γίνει πιλότος ότι είχε «σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης».

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι το σχετικό σημείωμα βρέθηκε στα ηλεκτρονικά μηνύματα του 28χρονου στον υπολογιστή του, το οποίο έστειλε στη σχολή της Lufthansa, όταν επέστρεψε από την διακοπή έξι μηνών την εκπαίδευσή του.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία ανέφερε πως τα στοιχεία αυτά έχουν σταλεί στον εισαγγελέα, αλλά δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τις πληροφορίες που είχε η γερμανική εταιρία σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του Λούμπιτς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By