Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Η Μακρή σε μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια ΛΑΕ

«Γνωρίζω ότι η δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής δεν είναι εκλόγιμη για ένα καινούργιο κόμμα σε αντίθεση με την πρώτη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης»

MAKRI

Σε μη εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, που πλέον είναι υποψήφια με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα.

Η κ. Μακρή εμφανίστηκε με σύνθημα το «το όχι δεν ηττήθηκε» και φορώντας μπλούζα με τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα, ωστόσο εξέφρασε το παράπονο της για την θέση που έλαβε στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την ίδια, η μετακίνηση της από τον νομό Κοζάνης έγινε δυνάμει της επιθυμίας ευρύτερης μερίδας της βάσης και απόφασης της αρμόδιας επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας. Σημειώνεται ότι αν και η Ραχήλ Μακρή είχε πάρει 13.000 σταυρούς στην Κοζάνη στις εκλογές του Ιανουαρίου και ήθελε να κατέβει ξανά εκεί τοποθετήθηκε τελικά στην περιφέρεια Αττικής, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο της πρώην περιφέρειάς της η Ευγενία Ουζουνίδου.

Όπως υποστήριξε σε γραπτή της δήλωση αφήνοντας αιχμές «γνωρίζω ότι η δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής δεν είναι εκλόγιμη για ένα καινούργιο κόμμα σε αντίθεση με την πρώτη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης», τόνισε ωστόσο ότι «έχω εμπιστοσύνη στις συλλογικές αποφάσεις και είμαι σίγουρη ότι οι προτεινόμενοι από το συντονιστικό αγωνιστές της Κοζάνης θα τιμήσουν του 13.000 πολίτες που με είχαν εμπιστευτεί ότι θα παραμείνω σταθερή σε όσα τους υποσχέθηκα».

Άλλωστε, συνέχισε η κ. Μακρή, οι βουλευτές αποτελούν εκπροσώπους όλων των Ελλήνων και οι πολίτες του νομού Κοζάνης γνωρίζουν ότι θα αποτελώ συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σε κάθε δίκαιο αίτημα τους, καθώς ανεξάρτητα με την θεσμική μου ιδιότητα διατηρούν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. «Το ΟΧΙ των πολιτών του νομού Κοζάνης θα ενωθεί με το ΟΧΙ των πολιτών της περιφέρειας Αττικής μέχρι την νίκη της Ελπίδας» κατέληξε.

By