Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Microsoft εξαγόρασε την ελληνικών συμφερόντων Softomotive

Στην εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων, εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών, Softomotive προχώρησε η Microsoft.

Η Softmotive εξειδικεύεται στον τομέα της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών, μια τεχνολογία που εισάγει ψηφιακό εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις για να εκτελέσει εργασίες, τις οποίες έως πρόσφατα εκτελούνταν μόνο από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Με ανάρτησή του στο blog της Microsoft το στέλεχος της εταιρείας Τσαρλς Λαμάνα ανέφερε ότι «Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες».

Από τη μεριά του ο ο συνιδρυτής και CEO της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος, σε μήνυμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας τονίζει ότι χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι να ανακοινώνουμε ότι η Softomotive εξαγοράστηκε από την Microsoft και ότι τα προϊόντα μας αποτελέσουν τμήμα του Microsoft Power Automate».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Microsoft, η Softomotive αυτή τη στιγμή βοηθά περισσότερους από 9.000 παγκοσμίως στην προσπάθειά τους να αυτοματοποιήσουν μέρος των επιχειρηματικών τους διαδικασιών.

Αν και το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Softomotive, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2005, άντλησε 25 εκατομμύρια δολάρια από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Grafton Capital, το 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By