Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Η Mr. Pengu αλλάζει τε δεδομένα στις εταιρείες courier

Η MR. PENGU έχει εισέλθει στην αγορά των ταχυμεταφορών και έτσι έχει στο πλάνο της να ανταγωνισθεί άμεσα τις ACS και SPEEDEX.

Το πρόγραμμα “Shipping with Mr. Pengu” θα περιλαμβάνει end-to-end μεταφορικές υπηρεσίες – δηλαδή παραλαβή των προϊόντων ή των εγγράφων από την έδρα του αποστολέα και παράδοσή τους στη διεύθυνση του παραλήπτη σε λιγότερο από δυο ώρες και αυθημερόν.

Η ΜR PENGU είναι έτοιμη να παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε επόμενο στάδιο, θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε άλλες πόλεις.

Αυτό σημαίνει πως θα μπει σε ανταγωνισμό με τους κορυφαίους του κλάδου ACS και SPEEDEx, προσφέροντας μάλιστα πολύ μειωμένες χρεώσεις (4,5 euro/delivery και φθάνει μέχρι 9 euro/delivery).

Το κόστος της μεταφοράς αλλάζει μονο με βάση τον χρόνο που μεσολάβησε για τον οδηγό για να  διεκπεραιώσει την παραγγελία και αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων ή εκτός πόλης .

Η παραπάνω εξέλιξη θα αποτελέσει φυσιολογικό νέο βήμα για την εταιρεία, δεδομένων των κινήσεών της στο μέτωπο των logistics. Εξάλλου, η εταιρεία έχει ήδη το δικό της στόλο από μεταφορικά μέσα, αποθήκες, και το δικό του δίκτυο συνεργαζόμενων courier για το σκέλος της παράδοσης των παραγγελιών.

Το σημείο της αγοράς που «διαταράσσει» η αναβαθμισμένη υπηρεσία του Mr. Pengu είναι αυτό των αυθημερόν αποστολών και παραδόσεων. Τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο αμεσότητας της υπηρεσίας, η υπηρεσία  φαίνεται πως υπερτερεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η αναβαθμισμένη υπηρεσία – η οποία ούτως ή άλλως λειτουργεί  – αφορά σε αντικείμενα που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του ταχυδρομικού αντικειμένου, αλλά σε «αντικείμενα που [συνήθως] στέλνουμε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες που εμπιστευόμαστε«. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θεωρεί ότι δεν εισέρχεται στην αγορά των ταχυμεταφορών αυτήν καθ’ εαυτήν. Παρότι ακόμη η υπηρεσία βρίσκεται υπό διαμόρφωση και υπό την ανταπόκριση των χρηστών, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο «on-demand» μεταφορών για αντικείμενα που δεν έχουν το χαρακτήρα του ταχυδρομικού ή ταχυμεταφορικού έργου, αλλά το χαρακτήρα του «θελήματος«: πχ. ένα ξεχασμένο βιβλίο, τα κλειδιά, ένα δώρο.

Tο Mr. Pengu μπορεί να ειπωθεί ότι ουσιαστικώς δημιουργεί μία δική του υπηρεσία courier, ανταγωνιστική με τις «παραδοσιακές» αντίστοιχες εταιρείες.

Όπως γίνεται , εκεί που βρίσκεται το κενό της ελληνικής αγοράς και στο οποίο εισέρχεται το Mr. Pengu είναι αυτό των άμεσων – εντός ώρας, όπως φιλοδοξεί η ίδια η εταιρεία – μεταφορών: Οι παραδοσιακές εταιρείες δεν εξασφαλίζουν τέτοιου είδους παραδόσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ζητούν πρωινή παραγγελία για απογευματινή παράδοση. Επιπλέον, ο συνεργαζόμενος στόλος του Mr. Pengu μπορεί να πραγματοποιεί μεταφορές σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου* – σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες.

Η νέα υπηρεσία αποστολής ασυνόδευτων αντικειμένων είναι άμεσα διαθέσιμη στην εφαρμογή του Mr. Pengu για iOS και Android.


Δεν χρειάζεται να ανησυχείς…

Download for Android: https://bit.ly/2GU8V1J

Download for iOS: https://apple.co/2ubWv2Q

(Visited 1 times, 1 visits today)
By