Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ΝΔ αμφισβητεί τους τίτλους ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς – Το ζήτημα προέκυψε κατά την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων 

Τους τίτλους ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ακίνητο στην πλατεία Κουμουνδούρου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος αμφισβητεί η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως δέκα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει εξηγήσεις και τον περασμένο Νοέμβριο για την συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς ωστόσο να πάρουν απαντήσεις. Το ζήτημα επανέφερε σήμερα ο κ Γιώργος Γεωργαντάς κάνοντας λόγο για ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό του κτιρίου.

Το ζήτημα είχε προκύψει κατά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι κατά τη μεταβίβαση του κτιρίου  στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ενώ σκιώδες ήταν και το πλαίσιο κουρέματος του δανείου που βάρυνε το ακίνητο. Τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι Υπουργοί είναι τα εξής:
1) Ποιος είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο; Ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών τη νόμιμη διαδικασία;

2)Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτιρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ;

3)Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν φόρος ακίνητης περιουσίας για τα έτη 2001-2016;

4) Για τη δήλωση του ακινήτου στη ΔΟΥ, ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;

5)Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης της ΕΑΡ προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK);

6) Με δεδομένο ότι ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δαρειώτης δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή ότι έγινε «κούρεμα» της οφειλής προς την τράπεζα κατά 60% να προσκομιστεί η σχετική απόφαση του αρμοδίου τραπεζικού ιδρύματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By