Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Η ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στον αποκλεισμό του υπ. Παιδείας

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας έχει οριστεί για τις 11.30 π.μ.

olme fosphotos

Κάλεσμα στις ΕΛΜΕ προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στον προγραμματισμένο για την Παρασκευή συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας απευθύνει η ΟΛΜΕ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας έχει οριστεί για τις 11.30 π.μ. με αιτήματα:

Να γίνουν  μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να υπάρξει ένα σύστημα πρόσληψης μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 19.00 – 22.10 για τον βραδυνό), ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (από 11.00 – 14.00).

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας απηύθυνε εκκληση προς την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να αναβάλουν για άλλη ημέρα την κινητοποίηση που έχουν αναγγείλει για την Παρασκευή.

Όπως εξηγεί το υπουργείο Παιδείας, την ίδια ημέρα και ώρα θα βρίσκονται στο υπουργείο εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, που θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ».

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση, έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By