Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Παρέμβαση με ομιλία στη Βουλή πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα και ειδικά στο μνημείο της Marfin και όπως τόνισε, ανέφερε το συμβάν αυτό για να τονίσει τη σημασία του σημερινού νομοσχεδίου.

«Τα λόγια περιττεύουν. Κάποιοι λίγοι μισούν την πολιτεία και τους ίδιους τους συμπολίτες τους. […] Μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της. Η πρακτική της τυφλής βίας και της άκριτης έχθρας λέγεται φασισμός. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται στο όνομα του δικαιώματος στη διαδήλωση» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ενώ πρόσθεσε πως:

«Το νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει από την κρατική αυθαιρεσία και από την απειλή και το σφετερισμό του δικαιώματος αυτού από τους εχθρούς της ομαλότητας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του πως γίνεται πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης να διασφαλιστεί ότι οι μειοψηφίες δεν μπορούν να καταπατούν τα δικαιώματα των πολλών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By