Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Οι «Παπαμιμίκοι» των κομμάτων!

Πως αναδείχθηκε το φαινόμενο Παπαμιμίκου στα κόμματα;

papamimikos

Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει σε παραίτηση τον παντοδύναμο Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, γνήσιο τέκνο του κομματικού μηχανισμού, θέτει ανοιχτά το θέμα σε όλα τα κόμματα.

Πώς αναδείχθηκε το φαινόμενο στα κόμματα;

Πρόκειται για «νέους» ανθρώπους, που αναδείχθηκαν από τις φοιτητικές παρατάξεις. Έφτιαξαν ένα δίκτυο μηχανισμών και προσωπικών δεσμεύσεων, χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο. Σιγά-σιγά αναδείχθηκαν σε αρχηγίσκους τάσεων ή ομάδων, μέσα από σκληρές προσωποπαγείς μεθοδεύσεις.

Κατασκεύασαν πελατειακά σχήματα μέσα από τις συντεχνιακές ομάδες, και έγιναν «απαραίτητοι» στον εκάστοτε αρχηγό. Συντηρούσαν τον μηχανισμό μέσα από το κόμμα, αφού όλοι έπαιρναν ένα κομματικό αξίωμα. Τους έχετε δει όλοι στα συνέδρια, να αναλαμβάνουν το ρόλο των χειροκροτητών με συνθήματα και ιαχές, επευφημώντας τους αρχηγούς τους!

Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Γραμματέα για λαθροχειρία. Σε άλλα κόμματα, αυτόν που πιάστηκε για λαθροχειρία στις διαδικασίες συνεδρίου τον επέλεξαν για Γραμματέα!

«Δοτοί», αλλά και «δοσμένοι» εκ των προτέρων, σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, δυσφήμησαν μία ολόκληρη πολιτική γενιά, και απογοήτευσαν τους συνομηλίκους τους στην κοινωνία. Για να πιστέψει η κοινωνία στην πολιτική και στους πολιτικούς πρέπει να κάνουν την αυτοκάθαρσή τους. Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον γι’αυτά τα κόμματα, γι’αυτή τη γενιά πολιτικών, γι’αυτό το πολιτικό σύστημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By