Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Η Pfizer ιδρύει θυγατρική με φάρμακα για σπάνια νοσήματα

Θυγατρική εταιρεία με τέσσερα πειραματικά φάρμακα ιδρύει η Pfizer. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η SpringWorks Therapeutics, όπως ονομάστηκε, δημιουργήθηκε με στόχο οι εν λόγω δραστικές ουσίες να έχουν καλύτερη ευκαιρία να αναπτυχθούν με τη βοήθεια εξωτερικών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η Brain Capital.

Τρία από τα υπό ανάπτυξη φάρμακα είναι για σπάνιες νόσους εκ των οποίων τα δύο είναι σε φάση τελικών κλινικών δοκιμών. Η SpringWorks θα βοηθήσει στην άμεση προσέγγιση ασθενών που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο φάρμακο (άπορους, απομακρυσμένες περιοχές), λέει η Σάρα Σούλιβαν, πρόεδρος της νέας εταιρείας.

Η Pfizer επένδυσε περίπου 87 εκατ. ευρώ στη SpringWorks και στο μετοχικό σχήμα συμμετέχουν, εκτός από την Brain Capital, η OrbiMed Advisor και η LifeArc, η οποία κάνει κλινική έρευνα.

Η καινούργια εταιρεία ενδέχεται να μπει στο Χρηματιστήριο, αν και όπως αναφέρει ο Σακίμπ Ισλάμ, οικονομικός διευθυντής της SpringWorks, ο προϋπολογισμός της επαρκεί για την κάλυψη όλων των κλινικών δοκιμών που έχουν σχεδιαστεί για τα δύο φάρμακα και μέχρι το στάδιο της έγκρισής τους. Επίσης, υπάρχει οικονομική επάρκεια και για να συνεχίσουν μέχρι και τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙ για τα άλλα δύο προϊόντα.

Φαρμακευτική παρακαταθήκη

Μία από τις πιο σημαντικές αγωγές που περιλαμβάνονται στο πορτφόλιο της SpringWorks, είναι η δραστική ουσία νιρογασεστάτη για τους δεσμοειδείς όγκους (ενδοκοιλιακά σαρκώματα). Ένας σπάνιος τύπος μη μεταστατικού καρκίνου με αργή ανάπτυξη που προσβάλει έως 1.200 ανθρώπους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Η Pfizer πρόσφατα εγκατέλειψε την έρευνα της νιρογασεστάτης για τον καρκίνο του μαστού, όμως τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας των ΗΠΑ συνέχισαν την έρευνά της στους δεσμοειδείς όγκους.

Ένα ακόμη φάρμακο το οποίο πρόκειται να μπει άμεσα σε φάση κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙΙ, είναι για την αντιμετώπιση της νευροϊνωμάτοσης, μίας γενετικής ασθένειας με συμπτώματα καλοηθών όγκων κυρίως στο νευρικό σύστημα, το δέρμα και τα οστά. Η νόσος προσβάλει 3.000 ανθρώπους ετησίως στις ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By