Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον Σμπώκο για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά

Κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απιστία

giannis sbokos

Ισόβια κάθειρξη στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο, επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για μίζες από την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ.

Μαζί με το Γιάννη Σμπώκο καταδικάστηκαν σε 25ετή κάθειρξη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και σε 20ετή κάθειρξη το πρώην στέλεχος της διεύθυνσης εξοπλισμών Νίκος Λεινταρίτης. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο Γιάννης Σμπώκος ο οποίος επί υπουργείας Τσοχατζόπουλου όταν έγινε η επίμαχη προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού, ήταν διευθυντής εξοπλισμών και οι δυο συγκατηγορούμενοι του κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια σε απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Ο Αντώνης Κάντας είχε συμπληρωματικές κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι συνήγοροι τους ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης των βαρύτατων ποινών που επέβαλε το δικαστήριο μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

By