Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Η Πορτογαλία ετοιμάζει δάνειο στήριξης για την αεροπορική της ύψους €950 εκατ.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εκτιμά ότι το δάνειο που θα παράσχει στην αεροπορική εταιρεία TAP θα κινηθεί στην περιοχή των 950 εκατ. ευρώ, είπε ο νέος ο υπουργός Οικονομικών Ζοάου Λεάου.

Αυτό είναι το «βασικό σενάριο» των προβλέψεων της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός σε κοινοβουλευτική ακρόαση στη Λισαβόνα την Τρίτη.

Η κυβέρνηση είπε στις 10 Ιουνίου ότι αναμένει να δανείσει την TAP έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ φέτος από το συνολικό δάνειο διάσωσης 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες ρευστότητας.

Όπως και οι άλλοι αερομεταφορείς, η TAP έπρεπε να σταματήσει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της λόγω της επιδημίας του coronavirus.

Η αεροπορική εταιρεία πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να παρουσιάσει στην επιτροπή εντός έξι μηνών, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών για τον Προϋπολογισμό Μιγκέλ Κρουζ.

Το πορτογαλικό κράτος ελέγχει ήδη το 50% των μετοχών της TAP.

Ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Νίλιμαν και ο Πορτογάλος επενδυτής Ουμπέρτο Πεντρόζα κατέχουν από κοινού το άλλο 45% μέσω του επενδυτικού οχήματος Atlantic Gateway.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By