Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Οι πρώτες αντιδράσεις από όσους «κόπηκαν» από την κυβέρνηση

Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές των ΑΝΕΛ

xrisoveloni_2

Βουλευτές και μέλη του Πάνου Καμμένου, αντιδρούν έντονα στο ότι «κόβονται» όπως αναφέρουν όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες, από υπουργικούς θώκους.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αντέδρασε έντονα. Το ίδιο και η Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία όπως είχε δεσμευτεί ο Πάνος Καμμένος, λόγω του λάθους που έκανε και δεν της επέτρεψε να είναι υποψήφια βουλευτής, θα αξιοποιούνταν σε υπουργείο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και για τον Νίκο Νικολόπουλο, που ήθελε να είναι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να αρνήθηκε με ένα «ξερό» όχι την πρόταση Καμμένου.

Η επόμενη πρόταση ήταν να αναλάβει το κοινωνικών ασφαλίσεων, στη θέση που κατείχε ο Παύλος Χαϊκάλης αλλά έπεσε και αυτή στο κενό, παρότι ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος επισκέφθηκε την Κουμουνδούρου το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι ΑΝΕΛ θα μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα με 4 υπουργούς: Πάνο Καμμένο (Αμυνας), Ελενα Κουντουρά (Τουρισμού), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Μακεδονίας-Θράκης) και Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός Επικρατείας). Ωστόσο οι καραμπόλες είναι πολλές και η αγωνία στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ παραμένει έντονη μέχρι να ανακοινωθεί η τελική σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

By