Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Η πρώτη κοινή συνεδρίαση ΔΗΣΥ- Ποταμιού

Για πρώτη φορά, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού συνεδρίασαν από κοινού, σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας.

Πέρα από τους βουλευτές των δύο κομμάτων, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσαν και όλους όσοι ήταν υποψήφιοι για την ηγεσία του «Κινήματος Αλλαγής», τους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Ραγκούση, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Δημήτρη Τζιώτη και Απόστολο Πόντα.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών, Νίκος Αλιβιζάτος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η παράταξή μας, το Κίνημα Αλλαγής, κοιτάζει ψηλά, κοιτάζει μπροστά. Σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα και τους Ελληνες και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Εχουμε τις ρίζες μας, τις αρχές και τις αξίες μας, στη διαχρονική προσφορά στους πολίτες και στον τόπο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των δυνάμεων που συντάσσονται σε αυτή την νέα συναρπαστική προσπάθεια», είπε στην ομιλία της η κ. Γεννηματά.

Χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής «ένα σύγχρονο, δυναμικό, κίνημα λαού» που επαγγέλλεται τη μεγάλη αλλαγή στον τόπο, που θα εκφραστεί με:

  • Την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» για την συντηρητική παλινόρθωση της ΝΔ.
  • Την ήττα των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Την προώθηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην χώρα. Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλιστεί η μείωση των Ανισοτήτων και η Κοινωνική Δικαιοσύνη, με γενναίες πολιτικές δίκαιης διανομής.
  • Την αναμέτρηση σε ότι καθηλώνει την χώρα στο χθες, με πολιτικές ανατροπών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να εξαπατήσει ξανά τον ελληνικό λαό. Ασκησε δριμεία κριτική για το θέμα των πλειστηριασμών και δεσμεύτηκε πως άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα οικογενειακά επιδόματα και τη νομοθεσία για τις απεργίες, ενώ χαρακτήρισε εγκληματική την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση όπλων στη Σαουδική Αραβία, την χαρακτήρισε σκανδαλώδη, επισημαίνοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε όμως και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που- όπως είπε- «πάει όλο και πιο δεξιά».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «ο τόπος έχει ανάγκη από ένα Κίνημα Αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών» και συμπλήρωσε ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση και τη ΝΔ πρέπει να γίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας. «Δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το «Κίνημα Αλλαγής», παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. «Θα προχωράμε όμως με δημιουργικές συνθέσεις. Γιατί μας ενώνουν περισσότερα. Σχέδιο, εξωστρέφεια, καινοτομία, δικαιοσύνη έχει ανάγκη ο τόπος. Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά κυρίως θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και την Ελλάδα. Εμείς μπορούμε; Λέμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά ναι, μπορούμε!», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI, INTIME NEWS

(Visited 1 times, 1 visits today)
By