Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Η Ραχήλ κάνει μήνυση στον Στουρνάρα

Συνεχίζοντας στη γραμμή που χάραξε το πρωί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

makri

Μήνυση εις βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προτίθεται να καταθέσει, αύριο το πρωί, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

Συνεχίζοντας στη γραμμή που χάραξε το πρωί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για το γεγονός ότι, με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΤτΕ για τη νομοσματική πολιτική, «επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους», η κυρία Μακρή προχωρά ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας τον κεντρικό τραπεζίτη ότι προωθεί το Grexit, αλλά και πως με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Για το λόγο αυτό, η κυρία Μακρή ανέφερε ότι το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του κ. Στουρνάρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε ανακοίνωσή της, η κυρία Μακρή υπενθυμίζει στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες, όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν».

Παράλληλα, ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις παρατηρήσεις Στουρνάρα ότι η αποτυχία συμφωνίας θα οδηγούσε σε χρεοκοπία και Grexit, σχολίασε πως «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά, αντίθετα, δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By