Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Η Ρωσία δίνει εξηγήσεις για την αεροπορική τραγωδία στη χερσόνησο του Σινά

«Οι επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το δυστύχημα του airbus» διευκρινίζει εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης

sintrivi rosiko4

 

Τη στιγμή που οι έρευνες συνεχίζονται γύρω από τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Χερσόνησο του Σινά, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ διευκρινίζει πως η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους δε σχετίζεται με την επιχείρηση των δυνάμεων της χώρας του στη Συρία.

Σε δηλώσεις του ο Πέσκοφ τόνισε πως οι επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το δυστύχημα του airbus, κατά τη συντριβή του οποίου έχασαν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες.

«Οι υποθέσεις και εικασίες για τη συντριβή του αεροπλάνου είναι ανάρμοστες. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία δεν πρέπει να συνδέεται με την συντριβή στην Αίγυπτο. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, δε θα έπρεπε να συνδέονται», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Όλα αυτά, ενώ η Ρωσία απορρίπτει το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν καταρρίψει το airbus με πύραυλο, όπως ισχυρίστηκαν σε ανακοίνωση και βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την είδηση για την συντριβή του ρωσικού airbus.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By