Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για επιθέσεις στη Συρία

Τι ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

lavrov_wide

Την πρόθεση της Μόσχας να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό με αεροπορικές επιδρομές και να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σε μία ριζική αλλαγή της ρωσικής στάσης έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση στη Βιέννη με τις ΗΠΑ και με άλλες χώρες με θέμα την συριακή κρίση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι απαιτούνται βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Συρίαστο πλαίσιο μίας πολιτικής διευθέτησης της κρίσης και ότι εκτιμά πως υπάρχει ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές μέλλον.

«Οι εξωτερικοί παίκτες δεν μπορούν να αποφασίσουν τίποτα για τους Σύρους. Θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για τν χώρα τους με το οποίο θα προστατεύονται τα συμφέροντα κάθε θρησκευτικής, εθνοτικής και πολιτικής ομάδας», δήλωσε ο Λαβρόφ στη ρωσική κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Φυσικά θα πρέπει να προετοιμαστούν τόσο για βουλευτικές όσο και για προεδρικές εκλογές».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εκτίμησε ότι και άλλες χώρες έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται καλύτερα την κατάσταση στη Συρία, παρά τη συνεχιζόμενη ρητορική τους εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, μία αλλαγή που -όπως είπε- κάνει την Μόσχα να αιδιοδοξεί ότι η πολιτική διαδικασία στη Συρία θα μπορούσε να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By