Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Singapore Airlines περικόπτει 4.300 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας, ή περίπου του 20% του προσωπικού της, λόγω του αντίκτυπου από την πανδημία του κορωνοϊού στη ζήτηση –κίνηση που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψιν το πάγωμα των προσλήψεων, τις συνήθεις αποχωρήσεις εργαζομένων και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ο πιθανός αριθμός των υπαλλήλων που θα επηρεαστεί θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι αναμένει να λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας έως τα τέλη της ετήσιας οικονομικής της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 8%.

Η Singapore Airlines δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται αποκλειστικά από τη διεθνή ζήτηση σε μια εποχή κατά την οποία τα σύνορα πολλών χωρών παραμένουν ουσιαστικά κλειστά.

Η ανταγωνιστική της Qantas Airways έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για περικοπή περίπου του 30% του προσωπικού που είχε πριν από την πανδημία, ενώ η Cathay Pacific Airways αναθεωρεί τις δραστηριότητές της και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το τέταρτο τρίμηνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By