Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η Sky Express «νίκησε» τον κορωνοϊό: Καμία απόλυση, νέα προγράμματα για την επόμενη ημέρα

Με το βλέμμα στο αύριο, βγαίνει «νικήτρια» και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού η αεροπορική εταιρία Sky Express, που εξυπηρετεί 34 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο κλάδος των αερομεταφορών αντιμετώπισε ισχυρότατο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown που επιβλήθηκε παγκοσμίως.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν άντεξαν το πλήγμα, με αποτέλεσμα είτε να κηρύξουν πτώχευση, είτε να αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις, μειώνοντας σημαντικά το προσωπικό τους και ελαχιστοποιώντας τα δρομολόγιά τους, ώστε να περάσουν στην «επόμενη ημέρα» της πανδημίας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μια νέα πραγματικότητα για τις αερομεταφορές είναι σήμερα γεγονός.

Η Sky Express βγαίνει από την κρίση αυτή με μια σειρά από επιτυχημένες κινήσεις στο ενεργητικό της. Αρχικά, έλαβε τη στρατηγική απόφαση να μη σταματήσει καμία αεροπορική σύνδεση με τις περιοχές της Ελλάδας όπου εκτελεί δρομολόγια.

Τα αεροπλάνα της πετούσαν ακόμα και χωρίς κανέναν επιβάτη, παρά μόνο με εμπορεύματα ή αλληλογραφία, διατηρώντας τη σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών με το κέντρο. Διατηρώντας το πτητικό της πλάνο στο 50%, συνέχισε να εξυπηρετεί με συνέπεια τους 34 προορισμούς της στο εσωτερικό και για το λόγο αυτό, βρέθηκε στην πρώτη 20άδα του Eurocontrol με τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις μέσα στον Μάρτιο.

Με προσεκτικές κινήσεις, τακτική επικοινωνία και ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους, η Sky Express μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται πως δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλό της, επιτυγχάνοντας τον πρωταρχικό της στόχο, δηλαδή να αποφύγει τις απολύσεις.

Διευκρινίζει μάλιστα πως δεν προτίθεται να κάνει απολύσεις, ενώ δημιούργησε ευέλικτες υπηρεσίες για να είναι σε διαρκή επικοινωνία με το επιβατικό κοινό. Ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το τηλεφωνικό της κέντρο τόσο με ειδικό εξοπλισμό όσο και με προσωπικό και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στο μεγάλο όγκο των κρίσιμων ζητημάτων, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και απασχολούν το κοινό.

Θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς το ιατρικό προσωπικό που πάλεψε με τον νέο κορωνοϊό από την πρώτη γραμμή του μετώπου, τους άντρες και τις γυναίκες που εργάζονται σε όλα τα πόστα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η Sky Express προέβη σε μία εξόχως γενναιόδωρη κίνηση: Προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στο σύνολο του προσωπικού των ΜΕΘ, όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Η Sky Express φτάνει στην επόμενη ημέρα της κρίσης της πανδημίας ενισχυμένη από τη σημαντική γνώση και την εμπειρία που αποκόμισε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο αντιμετώπισε και έφερε εις πέρας πρωτοφανείς καταστάσεις.

Η επόμενη ημέρα λοιπόν την βρίσκει με πλήρες πτητικό πλάνο προς τους προορισμούς που εξυπηρετεί, αλλά και με σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη βελτίωση του γενικότερου κλίματος.

Έτσι, εισάγει το πρόγραμμα Careplane, που δημιουργεί ένα περιβάλλον ενισχυμένης ταξιδιωτικής φροντίδας και υγειονομικής σιγουριάς για κάθε επιβάτη. Παράλληλα, δημιουργεί νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό, όπως για παράδειγμα την επέκταση του προγράμματος Feel Free και πολύ ανταγωνιστικά εισιτήρια για όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν και να περάσουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Την ίδια ώρα, η Sky Express ετοιμάζει νέα, διεθνή καμπάνια προβολής, η οποία θα συμβάλλει στη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την άνοδο του τουρισμού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Για τον λόγο αυτό, θα προσφέρει ανταγωνιστικούς ναύλους για τους επισκέπτες των επιτρεπόμενων προορισμών εξωτερικού, ώστε να υπάρχει και φέτος σημαντική εισερχόμενη κίνηση.

Τα μέτρα στήριξης, άλλωστε, που ανακοινώθηκαν από την Πολιτεία, είναι ένα «χέρι βοήθειας» στην προσπάθειά της εταιρείας να στηρίξει τα νησιά, τον τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Για την Sky Express, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται οριζόντια, στηρίζοντας το σύνολο του κλάδου.

Η Sky Express προχωρά στο αύριο δυνατή, με προσεκτικές κινήσεις και μελετημένες πρωτοβουλίες. Είναι μια εταιρεία που συνεχίζει να δυναμώνει κάθε μέρα, να παρέχει επιλογές στους επιβάτες εγχώριων πτήσεων, να πετάει κάθε μέρα ψηλότερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By