Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Η S&P υποβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς

Η τράπεζα έπεσε στο «D» από το «SD»

peiraios

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας αντισυμβαλλόμενου της Τράπεζας Πειραιώς σε «D» από «SD» προέβη η Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς οτι προχωρά σε δημόσια προσφορά τριών σειρών ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρει πως η προσφορά ανταλλαγής πραγματοποιείται με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της, η οποία επηρεάστηκε από τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες που επικράτησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και που επηρέασαν όλα τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει η Standard and Poor’s, η ανταλλαγή τίτλων που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς συνιστά σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου, ανταλλαγή υπό πίεση (distressed exchange) διότι υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι αρχικοί τίτλοι.

Ως εκ τούτου, σημειώνει η S&P, μετά και την ανακοίνωση της προσφοράς και λαμβάνοντας υπόψιν τα capital controls που είναι ακόμη σε ισχύ στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία του θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε «default» στις περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ισολογισμού της.

Συνολικά, οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στην προσφορά ανέρχονται στα 592,7 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By