Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Η Sparkle θεμελιώνει το 4ο Data Center της στην Ελλάδα

Την κατασκευή του πρώτου «πράσινου» κέντρου δεδομένων στη χώρα μας και ενός από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά στην Ευρώπη, ξεκίνησε η Sparkle, ένα έργο που εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. ευρώ που “τρέχει” για την επόμενη τριετία η εταιρεία με παρουσία σχεδόν 20 χρόνια στη χώρα μας.

Η Sparkle είναι η υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των κορυφαίων δέκα παγκοσμίως.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την έναρξη της κατασκευής του τέταρτου Data Center στην Ελλάδα στην Μεταμόρφωση, με τον πρόεδρο της Τelekom Italia (TIM) Salvatore Rossi, τον πρόεδρο της Sparkle Alessandro Pansa και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μario Di Mauro να θέτουν συμβολικά τον θεμέλιο λίθο, παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras.

Το έργο, με την επωνυμία «Μεταμόρφωση ΙΙ», η ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της οποίας είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2021, θα προσφέρουν στη χώρα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα «πράσινα» Data Centers στην Ευρώπη.

Ευρισκόμενο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, το νέο κτίριο θα καταλαμβάνει έκταση 6,000 τ.μ. και θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και ψύξης, από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 28,000 τόνων ετησίως. Το έργο έχει λάβει πιστοποίηση TIER III Uptime Institute, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης κατά LEED είναι σε εξέλιξη.

«Δημιουργούμε ένα υποδειγματικό πράσινο Κέντρο Δεδομένων για να προσφέρουμε μια προηγμένη εμπειρία στους πελάτες μας και για να οικοδομήσουμε μια διαρκή σχέση ως ειλικρινείς συνεργάτες, με μια ξεκάθαρη έμφαση στην περιβαλλοντική αειφορία», δηλώνει ο Mario Di Mauro, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle. «Το εγχείρημα δίνει ώθηση στους τομείς του Cloud και των Data Centers και στην ελληνική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούμαστε επί είκοσι χρόνια με συνεχώς αυξανόμενη παρουσία. Μόνο στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, έχουμε επενδύσει περίπου 20 εκατ. ευρώ στη χώρα και θα επενδύσουμε κι άλλα 20 εκατ. με την κατασκευή του νέου Κέντρου Δεδομένων ‘’Μεταμόρφωση ΙΙ’’ επαναβεβαιώνοντας και ενδυναμώνοντας τα δέσμευσή μας».

Η Sparkle, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2001, προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες της μέσω τριών ιδιόκτητων Κέντρων Δεδομένων συνολικής έκτασης 8,000 τ.μ. και ισχύος 6 ΜW: Δυο βρίσκονται στην περιοχή της Αθήνας (Μεταμόρφωση και Κορωπί) –όπου έχει επίσης εγκατασταθεί ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών καλύπτοντας όλα τα σημαντικά εμπορικά σημεία της Αθήνας διασυνδέοντας απευθείας εταιρικούς πελάτες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τρίτο Data Center βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης.

Τα Κέντρα Δεδομένων της Sparkle είναι πλήρως ενσωματωμένα στο Nibble, το νέο Παμμεσογειακό δίκτυο τηλεπικοινωνιών και στο Seabone, τη ραχοκοκαλιά του κορυφαίου ΙP/MPLS της Sparkle, προσφέροντας μια πλήρη γκάμα ICT λύσεων, από υπηρεσίες συστέγασης (colocation) μέχρι cloud λύσεις και υπηρεσίες παγκόσμιας συνδεσιμότητας επιπέδου παρόχων (carrier-grade global connectivity services).

Σύμφωνα με τους επιτελείς της, η Sparkle Greece είναι από τους βασικούς παίκτες στον τομέα του ελληνικού Cloud και των Data Centers με ένα μερίδιο αγοράς 40% και με πάνω από εκατό πελάτες, συμπεριλαμβανομένων παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οργανισμούς, καθώς και εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες με συνεχή τάση ανάπτυξης.

Από το 2019, τα Κέντρα Δεδομένων της Sparkle στην Ελλάδα έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα «Σύζευξις» για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ICT στο δημόσιο τομέα. Επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει λάβει πιστοποίηση ISO 14001:2015 για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει εξελιχθεί στον πρώτο πάροχο Κέντρων Δεδομένων στη χώρα που έχει πιστοποιηθεί για το περιβαλλοντικό σύστημα διαχείρισής του, και έχει τιμηθεί ως Cloud Service της χρονιάς στη Σύνοδο InfoCom World 2019.

Η Sparkle ανήκει στη διεθνή εταιρεία του ομίλου TIM, του πρώτου διεθνούς παρόχου υπηρεσιών στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα πρώτων παγκοσίως, έχοντας στην ιδιοκτησία της περίπου 530.000 χλμ. δικτύων οπτικών ινών από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Μοχλεύοντας τις παγκόσμιες πλατφόρμες της σε IP, Data, Cloud, Data Center, Mobile Data και Voice, η Sparkle προσφέρει μια πλήρη γκάμα λύσεων ICT σε παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ΟΤΤ, Media and Content Players, Application Service Providers, Fixed and Mobile operators καθως και σε πολυεθνικές εταιρείες. Οι πωλήσεις της εκτείνονται σε περισσότερες από 33 χώρες ανά τον κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By