Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Η Spotify μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

H υπηρεσία streaming μουσικής Spotify θα κάνει όπως φαίνεται την επόμενη μεγάλη εισαγωγή τεχνολογικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει 70 εκατομμύρια συνδρομητές, σχεδιάζει να μπει στη Wall Street με τον κωδικό «SPOT», σύμφωνα με τα έγγραφα που υπέβαλε χθες Τετάρτη στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Spotify θα επιλέξει τον δρόμο της λεγόμενης άμεσης εγγραφής, το οποίο σημαίνει ότι οι επενδυτές θα μπορούν να διαπραγματεύονται μετοχές της χωρίς να προηγηθεί Αρχική Δημόσια Προσφορά.

Σύμφωνα με τους Financial Times, άτομα που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς της Spotify δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν θέλει αυτή τη στιγμή να «σηκώσει» κεφάλαια και για αυτό προτιμάται η άμεση εγγραφή.

Η σουδηική εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 140 εκατομμύρια πελάτες, οι μισοί εκ των οποίων πληρώνουν μηνιαία συνδρομή. Η υπηρεσία παρέχεται σε 61 χώρες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπέβαλε οι πωλήσεις της Spotify το 2017 διαμορφώθηκαν στα 4,99 δισ. ευρώ από 2,95 δισ. ευρώ το 2016. Ωστόσο κατέγραψε ζημιές 1,5 δισ. το 2017.

By