Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Η Tesla θα ανοίξει το δίκτυο των ταχυφορτιστών της και για άλλα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Tesla έχει αναπτύξει ένα δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών -τους ονομάζει superchargers- που μέχρι στιγμής προορίζονται για αποκλειστική χρήση των μοντέλων της. Στη χώρα μας οι πρώτοι superchargers έχουν τοποθετηθεί στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Η αποκλειστική αυτή χρήση πάντως σύντομα θα αλλάξει, καθώς η πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας είναι να ανοίξει το δίκτυο των ταχυφορτιστών και για ηλεκτρικά μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Αρχής γενομένης από την πρωταθλήτρια της διείσδυσης των EVs στην Ευρώπη, τη Νορβηγία.

Φυσικά η κίνηση αυτή, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Νορβηγία, έχει άμεση σχέση και με χρηματοδοτήσεις που είναι διαθέσιμες για την επέκταση των υποδομών φόρτισης. Χρηματοδοτήσεις που δίνονται μόνο όταν εξασφαλίζεται η δημόσια χρήση των φορτιστών αυτών, κάτι που δεν ισχύει μέχρι στιγμής για τους superchargers της Tesla.

H χρήση των τελευταίων πάντως στην Ευρώπη και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών είναι πιο εύκολη, καθώς διαθέτουν το κοινό βύσμα CCS, κάτι που δεν ισχύει π.χ. στις ΗΠΑ. Από κει και πέρα και αν η πρόθεση αυτή επιβεβαιωθεί -μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από πλευράς Tesla- θα πρέπει να λυθούν και κάποια τεχνικά προβλήματα.

Και αυτό γιατί όλα τα μοντέλα της μάρκας αναγνωρίζονται άμεσα κατά τη σύνδεσή τους στο φορτιστή με τον ιδιοκτήτη τους να μην πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By