Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Η Τουρκία κατέρριψε αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα εντός του τουρκικού εναέριου χώρου

tourkia1

Τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) αγνώστου προέλευσης κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι μαχητικά κατέρριψαν το αεροσκάφος εντός τουρκικού εναέριου χώρου αφότου εξέδωσαν τρεις προειδοποιήσεις βάσει των (ισχύοντων για τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ) κανόνων εμπλοκής.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία περίπου τρία χιλιόμετρα εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία.

Το περιστατικό ακολουθεί συνεχείς παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών F-16 και δύο καταγγελίες για παραβίαση του τουρκικού ανέριου χώρου εν μέσω των ρωσικών επιδρομών στη Συρία που συμπληρώνουν πλέον δύο εβδομάδες.

Το ΝΑΤΟ αμφισβητεί τις επίσημες ρωσικές εξηγήσεις περί «ατυχήματος» για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και έχει διαμηνύσει κατ” επανάληψη ότι στέκεται αλληλέγγυο προς την Τουρκία και είναι έτοιμο να την υπερασπιστεί έναντι της όποιας απειλής από την Ρωσία -στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της Μόσχας στο Συριακό προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ.
Newsroom ΔΟΛ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By