Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Οι τουρκμενικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι σκότωσαν και τους δύο πιλότους

Μάλιστα οι Τουρκμένοι λένε ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς

katarripsi rosikou2

Διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν και τους δύο Ρώσους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, το οποίο κατερρίφθη σήμερα από την Τουρκία, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι Τουρκμένοι λένε ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αφού υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την τύχη των δύο πιλότων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ίντερνετ κυκλοφορεί ένα σκληρό βίντεο, σταλμένο από τους ίδιους τους αντάρτες, που υποτίθεται ότι δείχνει το ένα από τα δύο θύματα νεκρό, όμως η αυθεντικότητά του παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη σήμερα το πρωί στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Άγκυρας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και διακινεί την εκδοχή ότι το αεροσκάφος SU-24 δεν καταρρίφθηκε από άλλα μαχητικά σε αερομαχία, αλλά εβλήθη από αντιαεροπορικά πυρά, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους – αέρος.

Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό Σουκχόι 24 δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και ότι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι καθ” όλη την διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος βρισκόταν εντός εναέριου χώρου της Συρίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By