Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Η Τσεχία κλικαμώνει την κόντρα: «Γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα;»

«Ο Πρόεδρος δημόσια διακήρυξε την θέση του τους περασμένους μήνες. Επιμένει στις απόψεις του και θα συνεχίζει να τις εκφράζει δημόσια»

zerman

Κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την στάση της προς την Ελλάδα η Τσεχία, μετά και την χθεσινή ανάκληση του πρέσβη της Αθήνας στην Πράγα.

«Γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Μίλος Ζέμαν, μετά το τελευταίο επεισόδιο στο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Πράγας.

Αν και ο εκπρόσωπος του Τσέχου προέδρου δήλωσε σε τσέχικα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν θα σχολιάσω την κίνηση αυτή για διπλωματικούς λόγους» στη συνέχεια έσπευσε να εκφράσει την απορία του γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο Πρόεδρος δημόσια διακήρυξε την θέση του τους περασμένους μήνες. Επιμένει στις απόψεις του και θα συνεχίζει να τις εκφράζει δημόσια».

Σύμφωνα με τσέχικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λούμπομιρ Ζαόραλεκ θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για να τον ρωτήσει για τους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα στην απόφαση αυτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By